Feran S.A. Especialistas en distribución desde 1957

Cuina! o barbàrie

  • Ref. ZZZ-8928291
  • ISBN: 9788418928291
  • Editorial: Ara Llibres
  • Autor: Nicolau I Rocabayera, Maria
  • Fecha de edición: 2024
  • Fecha de lanzamiento: 14/03/2022
  • Número de páginas: 16
  • Dimensiones: 23x23x0,3 cm
  • Encuadernación: tapa dura

«Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!» Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre?ns a una llista d?ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d?una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l?extinció d?aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d?una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l?acte més primigeni de la vida: alimentar-nos. Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Per què l?olla és l?invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s?inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d?altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.